HOMEPAGE | CONTACT
Kunstgras voor particulierenKunstgras voor gemeentesKunstgras voor golfbanenExtragrassKunstgras voor voetbalveldenKunstgras voor hockeyveldenKunstgras voor multisportenKunstgrasproductenBeheer van kunstgrasprojecten
 
 

Kunstgras:
altijd een
natuurlijke
uitstraling


Bekijk ons portfolio

XtraGrass
XtraGrass is een systeem waarbij een natuurlijke grasmat wordt verstevigd met kunstgrasvezels. Op deze wijze ontstaat een perfecte combinatie tussen de bespeelbaarheid van natuurlijk gras en de slijtvastheid van kunstgras. Tevens is het systeem toepasbaar in de professionele voetbalmarkt, gezien het feit dat ook de KNVB het XtraGrass systeem toestaat.

Het systeem kan rechtstreeks op de grond van een standaard speelveld worden geplaatst. Vervolgens kan het opgevuld worden met een speciaal mengsel voor de wortelzone en ingezaaid worden met graszaad. Doordat de kunstgrasvezels zijn bevestigd op een deels biologisch afbreekbare mat, ontstaat er een homogeen netwerk met openingen waar het gras doorheen kan groeien. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke mat, terwijl ook de stevige ondersteunende structuur behouden blijft.

Omdat het XtraGrass systeem bestand is tegen een hoge gebruiksintensiteit, is het toepasbaar in meerdere situaties. Zo is het systeem buitengewoon geschikt voor stadions, aangezien natuurgras moeilijker groeit in grote stadions. Verder worden trainingsvelden over het algemeen intensiever gebruikt als wedstrijdvelden. Eenzelfde geldt voor bepaalde gedeeltes van een voetbalveld, welke intensiever worden gebruikt als andere gedeeltes. De kunstgrasvezels van XtraGrass zorgen zelfs nadat het natuurgras is weggesleten, voor prima speeleigenschappen. Vandaar dat het systeem een ideale oplossing is voor een betere bespeelbaarheid van trainingsvelden of voor intensief bespeelde gedeeltes zoals doelgebieden of middencirkels.

Naast de eerder genoemde eigenschappen en toepassingen van het XtraGrass, brengt het systeem nog verscheidene voordelen met zich mee. Enkele speltechnische voordelen zijn bijvoorbeeld: jaarrond een hoge kwaliteit speeloppervlak, een verminderd risico op letsel, geschikt voor zowel trainingen als wedstrijden en onafhankelijk van de weersomstandigheden. De operationele voordelen van het XtraGrass komen tot uiting in de eenvoudige en niet seizoensgebonden installatie, de korte tijdsperiode waarin XtraGrass na aanleg of vervanging bespeelbaar wordt, de geringe onderhoudskosten, de uitstraling en de recyclebaarheid bij eventuele vervanging. Tot slot biedt het XtraGrass systeem ook meerdere financiële voordelen. Zo zijn de aanschafkosten van XtraGrass in vergelijking met andere grasversterkingssystemen, veel goedkoper. Daarnaast zijn de onderhoudskosten niet hoger als bij een natuurlijk sportveld, er is geen speciale onderhoudsapparatuur vereist en door de recyclebaarheid ontstaan er geen kosten voor afvalverwerking.


   
AA Kunstgras - Nieuwkuijksestraat 20, 5253 AH Nieuwkuijk - e-mail: info@aakunstgras.nl - telefoon: +31 (0) 73 518 34 84 VOLG ONS OP:Naar onze Twitter-pagina